Społeczność

Stingerea incendiilor din aer de ultimă generație

Matt Carl, specialist în inginerie de aplicații Timken, înțelege rolul important al tehnologiei Timken în lupta împotriva incendiilor masive. Pompierii aerieni se bazează pe soluțiile Timken pentru a salva vieți, a proteja proprietățile și a conserva mediul. Este genul de muncă esențială care are impact în lumea reală pentru comunitățile din întreaga lume – și adaugă un alt nivel de satisfacție profesională pentru cei care contribuie la acest demers.

Carl lucrează cu constructori de elicoptere pe platforme utilizate în apărare și aviație civilă, inclusiv elicoptere de stingere a incendiilor. Rulmenții Timken® sunt utilizați în aplicații critice, cum ar fi cutiile de viteze ale rotorului principal, intermediar și de coadă.

„Aceste elicoptere nu zboară fără Timken”, a spus Carl. „Timken este sursa rulmenților pentru multe elicoptere, deoarece nu este există niciun concurent calificat în multe dintre poziții. Asta spune multe despre expertiza noastră și despre cât de mult contează munca noastră.”


„Timken este sursa de sprijin pentru multe elicoptere, deoarece nu este există niciun concurent calificat în multe dintre poziții. Asta spune multe despre expertiza noastră și despre cât de mult contează munca noastră.”

Matt Carl
Specialist în inginerie de aplicații Timken


La bordul celui mai mare și mai sofisticat giratoriu de stingere a incendiilor din lume

Schimbările climatice au crescut frecvența și intensitatea incendiilor de vegetație, în 2021 fiind înregistrate incendii record în diverse regiuni precum Siberia, Grecia și SUA.[1] Pompierii la sol și elicopterele tradiționale de stingere a incendiilor nu mai sunt de ajuns.

Echipajele apelează la elicoptere mai mari și mai sofisticate, care pot funcționa pe timp de noapte pentru a arunca cu precizie cantități mai mari de substanțe ignifuge. Noaptea este atunci când incendiile sunt cele mai slabe din cauza umidității mai mari și a vântului mai slab.

Adesea, elicopterele de stingere a incendiilor sunt elicoptere de apărare dezafectate, adaptate pentru stingerea incendiilor aeriene. Unele sunt cele mai mari din lume, capabile să aspire 3.000 de galoane de apă dintr-o sursă în 90 de secunde. Calculatoarele și vederea pe timp de noapte îi ajută pe piloți să arunce cu precizie apă sau substanțe ignifuge.

Alții au modernizat cisterne cu o capacitate de 1.000 de galoane și sisteme de snorkel pentru umplerea din orice sursă de apă în orice moment, precum și sisteme electronice speciale pentru a colecta informații, a evalua eficiența căderii și a identifica ținte.

Timken oferă, de asemenea, rulmenți pentru un elicopter all-in-one, cu misiuni multiple, construit special pentru stingerea incendiilor aeriene. Poate transporta până la 11 pompieri, echipamentul lor și 1.000 de galoane de apă. Este, de asemenea, cel mai flexibil elicopter din industrie, datorită reconfigurărilor sale în timpul zborului pentru a îmbina căutarea și salvarea, salvarea cu palan și transportul medical.

Crearea impactului asupra aplicațiilor

Cu o carieră Timken de 26 de ani – dintre care 20 lucrând cu clienții de elicoptere – Carl a spus că încă se entuziasmează la serviciu din cauza aplicațiilor unice. El și colegii săi au capacitatea să folosească ceea ce știu pentru a crea noi modele pentru noi provocări. În lumea elicopterelor, asta se întâmplă frecvent.

Elicopterele nu folosesc rulmenți standard „de catalog”. Acest lucru se datorează faptului că rulmenții trebuie să reziste în condiții extreme și să se potrivească cu designul unic de elicopter al fiecărui producător de elicopter. Inginerii Timken lucrează cu fiecare client pentru a depăși condițiile de operare solicitante în cel mai ușor pachet posibil.

Inginerii abordează sarcinile grele prin ponderare ușoară. Aceasta înseamnă că rulmenții sunt proiectați pentru a se potrivi într-un pachet mic – dar pot face față tehnic sarcinilor la fel ca un rulment mult mai mare. Greutatea mai mică a elicopterului înseamnă o greutate mai mare pe care rulmentul poate ajuta la susținere în ceea ce privește pasagerii sau ignifug.

Pentru a rezista la temperaturi ridicate, inginerii Timken specifică oțeluri speciale și dezvoltă tehnici de tratament termic pentru fabricarea rulmenților. De asemenea, ele personalizează profilurile interne de design ale fiecărui rulment de elicopter pentru a tolera condiții grele de dezaliniere. Este nevoie de expertiză tehnică și capacități de producție pe care clienții le știu că le poate oferi Timken.

Chiar dacă rolul său îi cere uneori să abordeze inginerie la un nivel micro, Carl a remarcat că este foarte satisfăcător să vezi cum chiar și inovațiile mici de design contribuie la o lume mai sigură și mai eficientă.

„Am mulți prieteni care lucrează în inginerie mecanică”, a spus el. „Sunt sigur că și ceea ce fac ei este grozav, dar la Timken munca noastră joacă un rol în orice, de la zboruri comerciale sigure la dezvoltarea capacității de energie regenerabilă. Ceea ce facem chiar face diferența.”

____________________________________________________________________________

Creșterea energiei eoliene în China depășește așteptările. Echipa de inginerie de service a lui Andy Zhou oferă suport vital pentru industrie.